Persbericht: Daniël Ost uitverkoren designer op wereldvermaarde Orchid Show

Belgische bloemsierkunstenaar nog tot 22 april in de kijker in New York

Sint-Niklaas - Belgen die dezer dagen naar New York trekken, hebben een extra reden om een uitstap richting de New York Botanical Garden (NYBG) te overwegen. De zestiende editie van de wereldvermaarde Orchid Show zet de spotlight op onze landgenoot Daniël Ost, sinds jaren ’s werelds bekendste bloemsierkunstenaar.

De Belgische Daniël Ost wordt al een tijd beschouwd als de grootste bloemkunstenaar ter wereld. Niet voor niets was hij de enige buitenlander ooit die de kans kreeg te exposeren in de vertrekken van de Japanse keizer. Ook zijn bijnaam ‘de Picasso van de bloemsierkunst’ of vergelijkingen met kunstenaars als Anish Kapoor en Claes Oldenburg komen niet uit de lucht gevallen.

Eén bloem apart zegt soms meer dan tienduizend bijeen

Zelf blijft Ost bescheiden onder de aandacht: “Ik zag deze kans als een uitdaging. De collectie hier aanwezig is al behoorlijk indrukwekkend, net als de toewijding van de mensen in de NYBG.” Over zijn aanpak vertelt hij het volgende: “Ik wil de eigenheid van orchideeën benadrukken. Veel soorten zijn epifyten: ze groeien op bomen, helemaal op zichzelf en niet in clusters. Ik heb dus geen kleurrijke combinaties gemaakt, maar heb elke plant individueel laten schitteren. Eén bloem apart zegt soms meer dan tienduizend bloemen bij mekaar.”

Bloemsierkunst voor iedereen

Ook wie de komende weken niet in New York geraakt, kan genieten van het uitzonderlijke werk van Daniël Ost. Zowel in de winkel in Sint-Niklaas als die in Brussel - beide gehuisvest in prachtige art-nouveaupanden - stap je zo de wereld van onze Belgische hofleverancier binnen. En je hoeft er geen royale bedragen neer te tellen: voor een paar tientallen euro stap je al buiten met een prachtig boeket. De kans dat je dat uit handen van dochter Nele meekrijgt, is groot: zij staat sinds enkele jaren als creatief directeur mee aan het roer.

De Orchid Show praktisch

De zestiende editie van de Orchid Show in de New York Botanical Garden duurt nog tot 22 april 2018. Er worden duizenden orchideeën tentoongesteld met daarbij ook een reeks installaties door Daniël Ost.

 

Perscontact voor meer informatie, beeldmateriaal en interviewaanvragen:

Wavemakers PR & Communications
Elke De Mayer
elke@wavemakers.eu
0485 75 28 66

Contacteer ons
Over Daniel Ost

Belgian Flower House.
🇧🇪 Sint-Niklaas | Brussels | Knokke